Produkty
Hríbovo šampiňónové rizoto
Suroviny:
1/2 veľkej cibule
3 PL oleja
30g sušených hríbov
50 g šampiňónov
1 strúčik cesnaku
3 malé vetvičky rozmarínu
štipka provensálskeho korenia
250g ryže BASMATI
600 ml vody + 200 ml hríbového vývaru
2 KL soli
60g parmezánu + 60 g strúhaného ementálu
100 ml smotany
Postup:
1. Cibuľu s...
Jahodovo-malinové pokušenie
suroviny:
150 ml malinové pyré ( rozmixované a odkôstkované maliny)
150 ml jahodové pyré ( rozmixované jahody)
300 ml sladkej smotany
3 PL cukru
5 plátkov želatíny
2PL rumu
1. malinové a jahodové pyré vložíme do hrnca, premiešame s cukrom a chvíľu povaríme.
2. želatínu vložíme do studenej...
Pravý tatarák
suroviny:
100g hovädzej sviečkovice
1 malá cibuľa
1 malá kyslá uhorka
pažítka
1 žĺtko
1 strúčik cesnaku
3 ks chleba
kečup, worchester, horčica
1. Sviečkovicu pomelieme alebo naškrabeme s nožom.
2. Kúsky chleba opečieme na panvici z oboch strán.
3. Cibuľu, pažítku a uhorku nakrájame na...
Tvarohové guličky s jahodami
suroviny (20ks)
550g tvarohu
200g hrubej múky
4 žĺtky
2 čl prášku do pečiva
štipka soli
40 g masla
1dl mlieka
asi 500g jahôd
3 PL cukru
1. Tvaroh, múku, žĺtky, prášok do pečiva, roztopené maslo, mlieko a soľ spolu zmiešame a vypracujeme cesto.
2. Spomedzi jahôd vyberieme tie väčšie a...
Ovocný šalát trochu inak
suroviny
ananás
banán
mango
čokoládová zmrzlina
200g cukru
50g masla
1 dl sladkej smotany
1. ananás a mango nakrájame na tenké plátky a formou pletenia ich uložíme na tanier.
2. Banán nakrájame na mesiačiky a uložíme do stredu. Z cukru spravíme karamel, pridáme maslo, a keď sa maslo roztopí...
Stredomorské rizoto
Suroviny:
550g uvarenej ryže
1 cuketa
1 cibuľa
150g mrazených kreviet
4 PL oleja
5 ks cherry paradajok
2-3 dl sladkého bieleho vína
2 PL maizeny
rozmarín, kari, tymián, soľ
1. Pripravíme si potrebné suroviny: cibuľu nakrájame nadrobno, cuketu na malé kocky a cherry paradajky tiež na malé...
Ockove náľečniky
suroviny
8 ks stredne veľkých zemiakov
170 g hladkej múky
2 cibule
2 vajcia
soľ, čierne korenie, vegeta, rasca, majorán, olej
1. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na menšie kocky a rozmixujeme.
2. Rozmixované zemiaky dáme do hrnca a pridáme všetky ostatné suroviny: vajcia, múku, na plátky...
Bravčové na mede
suroviny
6 porcií
1 kg bravčové karé
2 stredne veľké cibule
300 ml medu
tymián, soľ, čierne korenie, olej
1. mäso nakrájame na malé kocky, opražíme na horúcom oleji, osolíme, okoreníme, posypeme trochou tymiánu, podlejeme troškou vody a dusíme domäkka.
2. Cibuľu nakrájame na väčšie...
Kuracie rolky podávané s pommes noisettes a medovou omáčkou
suroviny:
rolky:
4 plátky z kuracích pŕs
2 ks mrkvy najemno nastúhanej
4 hrubšie plátky tvrdého syra
2 ks petržlenu najemno nastrúhaného
rozmarín
1 ks cibule najkrájanej najemno
8 ks kapie
4 plátky slaniny
soľ, korenie, červená sladká paprika
pommes noisettes:
500g uvarených zemiakov
2...
čokoládová torta
Cesto:
2 vajcia
65g cukru
25g hladkej múky
80g čokolády
80g masla
Chrumkavá plnka:
100g čokolády
150g posekaných orechov
2 PL cukru
Čokoládová pena:
90g mlieka
100g sladkej smotany
3 žĺtka
Pomarančová kôra
20g cukru
250g čokolády
4 dcl smotany na šľahanie
Poleva „zrkadlo“
210g...
Bonbón zo pstruha s kari ryžou
4 porcie:
Suroviny:
4 ks filetov zo pstruha
Soľ
Čierne mleté korenie
Rozmarín
1 ks stredne veľkej mrkvy
2ks menších cibúľ
4 plátky citróna
Biele víno
240g ryže
1 KL kari korenia
2 KL soli
1,5 L vody
4 malé papriky ( je jedno akej farby)
Rozmarín
Tymián
2 PL oleja
Soľ
Čierne...
Záznamy: 1 - 13 zo 13
francúzska klasika
sterilizované celé gaštany
Gaštany zalejeme v hrnci vodou a varíme asi 20 minút. Nesmú byť celkom uvarené iba predvarené. Po uvarení ich hneď ošúpeme. Najprv odstránime vrchnú potom spodnú šupu. Pracujeme opatrne, aby sa gaštany nepolámali. Vložíme do skiel, zatvoríme. Sklá vložíme do hrnca,zalejeme vodou do troch štvrtín,...
Paella
Suroviny:
3 menšie cibule
11 PL oleja ( 5, 3, 3 )
2 veľké papriky ( najlepšie červená ale môže byť aj zelená )
1 l vody
600 ml dlhozrnej ryže ( môže byť aj guľatá )
200g zeleného hrášku ( v konzerve, čerstvý alebo mrazený )
100g Chorizo ( alebo iná klobása )
4g Spigol - 2,4 a 1,6 ( zmes korenia so...
Moules frites
Suroviny:
2 ks zemiaky
olej
soľ
čierne mušle čerstvé (korýtka) - množstvo, ktoré sa vojde do jedného taniera
pol cibule
1 dl bieleho vína
petržlenová vňať
Postup:
1. Zemiaky očistíme, nakrájame na hranolky, umyjeme, osušíme a vypražíme v horúcom oleji.
2. Mušle...
Crozetiflette
suroviny:
200g crozets ( malé štvorcové cestoviny z pohánkovej múky)
2 stredne veľké cibule
100g na malé kocky nakrájanej slaniny
4 PL oleja
3 dl sladkej smotany
100g šampiňónov
Reblochon ( alebo iný syr typu Camembert)
maizena, soľ
1. Crozets vložíme do hrnca s osolenou vriacou vodou a...
Blanc manger au noix de coco
suroviny
700 ml sladkej smotany
200g kokosu
150g cukru
2 ks vanilkového curu
kôra z pomaranča
5 plátkov želatíny
2 PL rumu
ananás
1. Strúhaný kokos ešte raz rozmixujeme aby bol čo najjemnejší. Smotanu zmiešame s kokosom, cukrom a nastrúhanou pomarančovou kôrou a pomaly zahrievame aby sa...
Chévre chaud
suroviny:
hlávkový šalát
paradajky
konzervovaná kukurica
bageta
med
kozí syr ( nájdete v kauflande alebo občas aj v Lidli)
provensálske korenie, čierne korenie, soľ
dressing: 1 vajce, 1čl horčice dijon, 1 čl Moutard á l´ancienne (horčica s celými semienkami), slnečnicový olej
1. Ako...
Ananásové carpaccio
suroviny
ananás
cukor, najlepšie hnedý
rum
zmrzlina
1. Ananás nakrájame na tenké plátky vo forme kruhu. Uložime po 5 ks na tanier.
2. Ananás posypeme cukrom, polejeme trochou rumu a flambujeme(opaľujeme).
3. Pred podávaním položíme do stredu kôpku kokosovej zmrzliny.( ja som mala len...
Fraisier alebo jahodová torta
suroviny:
cesto: 4 vajcia
150 g cukru
100 g hladkej múky
zelené farbivo
...
Bretónska slaná palacinka
suroviny
4 ks palaciniek
200g pohánkovej múky
1 ČL soli
400ml vody
400 g strúhaného syra ( eidam)
200g šunky ( akú chcete)
4 ks vajec
maslo
1. Vodu zmiešame so soľou a múkou. Pripravíme tak hustejšie cesto.
2. na rozpálenú panvicu rozotrieme cesto čo najtenšie. Keď povrch trochu...