Produkty

Hríbovo šampiňónové rizoto

Suroviny: 1/2 veľkej cibule 3 PL oleja 30g sušených hríbov 50 g šampiňónov 1 strúčik cesnaku 3 malé vetvičky rozmarínu štipka provensálskeho korenia 250g ryže BASMATI 600 ml vody + 200 ml hríbového vývaru 2 KL soli 60g parmezánu + 60 g strúhaného ementálu 100 ml smotany   Postup: 1. Cibuľu s...

Marlenka

suroviny: cesto: 120g masla           250g práškového cukru           2 vajcia           2 PL medu          1 KL octu    ...

Jahodovo-malinové pokušenie

suroviny: 150 ml malinové pyré ( rozmixované a odkôstkované maliny) 150 ml jahodové pyré ( rozmixované jahody) 300 ml sladkej smotany 3 PL cukru 5 plátkov želatíny 2PL rumu   1. malinové a jahodové pyré vložíme do hrnca, premiešame s cukrom a chvíľu povaríme. 2. želatínu vložíme do studenej...

čokoládové duo

suroviny: cesto: 2 vajcia           75g cukru           1PL kakaa           60g múky plnka: 100g tmavej...

Pravý tatarák

suroviny: 100g hovädzej sviečkovice 1 malá cibuľa 1 malá kyslá uhorka pažítka 1 žĺtko 1 strúčik cesnaku 3 ks chleba   kečup, worchester, horčica   1. Sviečkovicu pomelieme alebo naškrabeme s nožom. 2. Kúsky chleba opečieme na panvici z oboch strán. 3. Cibuľu, pažítku a uhorku nakrájame na...

Tvarohové guličky s jahodami

suroviny (20ks) 550g tvarohu 200g hrubej múky 4 žĺtky 2 čl prášku do pečiva štipka soli 40 g masla 1dl mlieka asi 500g jahôd 3 PL cukru   1. Tvaroh, múku, žĺtky, prášok do pečiva, roztopené maslo, mlieko a soľ spolu zmiešame a vypracujeme cesto. 2. Spomedzi jahôd vyberieme tie väčšie a...

Ovocný šalát trochu inak

suroviny ananás banán mango čokoládová zmrzlina 200g cukru 50g masla 1 dl sladkej smotany   1. ananás a mango nakrájame na tenké plátky a formou pletenia ich uložíme na tanier. 2. Banán nakrájame na mesiačiky a uložíme do stredu. Z cukru spravíme karamel, pridáme maslo, a keď sa maslo roztopí...

Stredomorské rizoto

Suroviny: 550g uvarenej ryže 1 cuketa 1 cibuľa 150g mrazených kreviet 4 PL oleja 5 ks cherry paradajok 2-3 dl sladkého bieleho vína 2 PL maizeny rozmarín, kari, tymián, soľ   1. Pripravíme si potrebné suroviny: cibuľu nakrájame nadrobno, cuketu na malé kocky a cherry paradajky tiež na malé...

Ockove náľečniky

suroviny 8 ks stredne veľkých zemiakov 170 g hladkej múky 2 cibule 2 vajcia soľ, čierne korenie, vegeta, rasca, majorán,  olej   1. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na menšie kocky a rozmixujeme. 2. Rozmixované zemiaky dáme do hrnca a pridáme všetky ostatné suroviny: vajcia, múku, na plátky...

Bravčové na mede

suroviny 6 porcií   1 kg bravčové karé 2 stredne veľké cibule 300 ml medu tymián, soľ, čierne korenie, olej   1. mäso nakrájame na malé kocky, opražíme na horúcom oleji, osolíme, okoreníme, posypeme trochou tymiánu, podlejeme troškou vody a dusíme domäkka. 2. Cibuľu nakrájame na väčšie...

Kuracie rolky podávané s pommes noisettes a medovou omáčkou

suroviny: rolky: 4 plátky z kuracích pŕs 2 ks mrkvy najemno nastúhanej 4 hrubšie plátky tvrdého syra 2 ks petržlenu najemno nastrúhaného rozmarín 1 ks cibule najkrájanej najemno 8 ks kapie 4 plátky slaniny soľ, korenie, červená sladká paprika   pommes noisettes: 500g uvarených zemiakov 2...

čokoládová torta

Cesto: 2 vajcia 65g cukru 25g hladkej múky 80g čokolády 80g masla   Chrumkavá plnka: 100g čokolády 150g posekaných orechov 2 PL cukru   Čokoládová pena: 90g mlieka 100g sladkej smotany 3 žĺtka Pomarančová kôra 20g cukru 250g čokolády 4 dcl smotany na šľahanie   Poleva „zrkadlo“ 210g...

Bonbón zo pstruha s kari ryžou

4 porcie: Suroviny:  4 ks filetov zo pstruha Soľ Čierne mleté korenie Rozmarín 1 ks stredne veľkej mrkvy 2ks menších cibúľ 4 plátky citróna Biele víno   240g ryže 1 KL kari korenia 2 KL soli 1,5 L vody   4 malé papriky ( je jedno akej farby) Rozmarín Tymián 2 PL oleja Soľ Čierne...
Záznamy: 1 - 13 zo 13

francúzska klasika

sterilizované celé gaštany

Gaštany zalejeme v hrnci vodou a varíme asi 20 minút. Nesmú byť celkom uvarené iba predvarené. Po uvarení ich hneď ošúpeme. Najprv odstránime vrchnú potom spodnú šupu. Pracujeme opatrne, aby sa gaštany nepolámali. Vložíme do skiel, zatvoríme. Sklá vložíme do hrnca,zalejeme vodou do troch štvrtín,...

Paella

Suroviny: 3 menšie cibule 11 PL oleja ( 5, 3, 3 ) 2 veľké papriky ( najlepšie červená ale môže byť aj zelená ) 1 l vody 600 ml dlhozrnej ryže ( môže byť aj guľatá ) 200g zeleného hrášku ( v konzerve, čerstvý alebo mrazený ) 100g Chorizo ( alebo iná klobása ) 4g Spigol - 2,4 a 1,6 ( zmes korenia so...

Gaštanový krém

Suroviny: 1 kg gaštanov               750g cukru               1 pohár vody               1 vanilkový struk ( môže byť aj...

Moules frites

Suroviny: 2 ks zemiaky olej soľ   čierne mušle čerstvé (korýtka) - množstvo, ktoré sa vojde do jedného taniera pol cibule 1 dl bieleho vína petržlenová vňať     Postup:   1. Zemiaky očistíme, nakrájame na hranolky, umyjeme, osušíme a vypražíme v horúcom oleji.   2. Mušle...

Crozetiflette

suroviny: 200g crozets ( malé štvorcové cestoviny z pohánkovej múky) 2 stredne veľké cibule 100g na malé kocky nakrájanej slaniny 4 PL oleja 3 dl sladkej smotany 100g šampiňónov Reblochon ( alebo iný syr typu Camembert) maizena, soľ   1. Crozets vložíme do hrnca s osolenou vriacou vodou a...

Blanc manger au noix de coco

suroviny 700 ml sladkej smotany 200g kokosu 150g cukru 2 ks vanilkového curu kôra z pomaranča 5 plátkov želatíny 2 PL rumu ananás   1. Strúhaný kokos ešte raz rozmixujeme aby bol čo najjemnejší. Smotanu zmiešame s kokosom, cukrom a nastrúhanou pomarančovou kôrou a pomaly zahrievame aby sa...

Chévre chaud

suroviny: hlávkový šalát paradajky konzervovaná kukurica bageta med kozí syr ( nájdete v kauflande alebo občas aj v Lidli) provensálske korenie, čierne korenie, soľ   dressing: 1 vajce, 1čl horčice dijon, 1 čl Moutard á l´ancienne (horčica s celými semienkami), slnečnicový olej   1. Ako...

Ananásové carpaccio

suroviny ananás cukor, najlepšie hnedý rum zmrzlina   1. Ananás nakrájame na tenké plátky vo forme kruhu. Uložime po 5 ks na tanier. 2. Ananás posypeme cukrom, polejeme trochou rumu a flambujeme(opaľujeme). 3. Pred podávaním položíme do stredu kôpku kokosovej zmrzliny.( ja som mala len...

Fraisier alebo jahodová torta

suroviny: cesto: 4 vajcia            150 g cukru            100 g hladkej múky            zelené farbivo           ...

Bretónska slaná palacinka

suroviny 4 ks palaciniek   200g pohánkovej múky 1 ČL soli 400ml vody 400 g strúhaného syra ( eidam) 200g šunky ( akú chcete) 4 ks vajec maslo   1. Vodu zmiešame so soľou a múkou. Pripravíme tak hustejšie cesto. 2. na rozpálenú panvicu rozotrieme cesto čo najtenšie. Keď povrch trochu...
1 | 2 >>